Between the old and the new - Evolution of LSE

 My first visit to the New Academic Building on the 19th September 2017

My first visit to the New Academic Building on the 19th September 2017

To say that the LSE campus is an impressive balance between the old and the new is an understatement. I'm continuously wowed by how the university nestled seamlessly in the heart of London, occupying and taking shape of the old Edwardian buildings; and also in sleek and modern building like this one here. An architectural and engineering feat - the New Academic Building was designed to allow as much natural light in and uses solar heating to provide warm water used in the building.  It was also constructed with a borehole that goes deep into the underground which provides water for cooling the lecture theaters. Not to mention, this building is very aesthetically pleasing.

In some sense, the campus is evolving with time by injecting an element of sustainability that matches the contemporary concerns related to responsible natural resource and energy utilization, as well as introducing a design that allows (at least theoretically) for a higher social interaction - in hope to enhance the user experience that pushes itself beyond the typical make-up and functionality of buildings, especially when brutalist architecture has never quite entirely made an exit from most developing countries where I come from.